A tohle je výsledek mého snažení, při kterém jsem zužitkovala úlovky z nedělního výletu.
Receptík můžu doporučit, i když je to takový můj paskvil založený na malinovém originálu z časopisu Apetit. Nicméně můj postup je následující:
- 300 - 400 g (tzn necelý balíček) listového těsta, kterým vyložím koláčovou formu i do stran
a do "těstové mísy" naliju směs z:
- 1 kelímku ricotty (v origoš receptu je mascarpone, ale to je pak šílená kalorická bomba, a takhle je to taky moc dobrý)
- 1 kelímku tučného jogurtu
- 2 vajíček
- cca 4 polévkových lžic cukru
- nasekaných mandlí (kolik mám - čím víc, tím samozřejmě líp :-)
- nasekané bílé čokolády (tentokrát půlka bílé Orionky s čokoládovými kousky)
Nahoru se pak naskládají ostružiny a vše se upeče v troubě. Jak dlouho nemůžu říct, s novou troubou ještě bohužel nejsem moc sžitá a dnes jsem musela ještě dopékat, protože těsto bylo trošku syrové. Prostě hlídat a zkoušet :-) Nejlepší je pak koláč hodit do lednice, aby tvarohová směs hezky ztuhla.
P.S.: V původním receptu se praví: "Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu nebo menší pekáč, přikryjte ho pečicím papírem a posypte suchými fazolemi. Těsto deset minut předpékejte, pak papír s luštěninami sundejte a formu ještě na pět minut vraťte do trouby." Přišlo mi to trochu zbytečný, takže jsem to neudělala, ale něco na tom bude! S tou mokrou směsí se to totiž fakt propéká jen těžko. Takže tam příště určitě nasypu fazole :-)
RE: Ostružinový koláč | radus®pismenkuje.cz | 16. 09. 2008 - 23:04 |
RE: Ostružinový koláč | kobliha | 17. 09. 2008 - 08:08 |
RE: Ostružinový koláč | zygy | 17. 09. 2008 - 08:29 |
RE: Ostružinový koláč | sargo | 17. 09. 2008 - 23:49 |
![]() |
kaci | 18. 09. 2008 - 20:56 |
RE: Ostružinový koláč | chachina | 18. 09. 2008 - 12:28 |
RE: Ostružinový koláč | samotar®vzpomina.cz | 18. 09. 2008 - 20:56 |
RE: Ostružinový koláč | elora®pismenkuje.cz | 20. 09. 2008 - 19:35 |
RE: Ostružinový koláč | tlapka | 27. 09. 2008 - 10:35 |