sargo: Chřest miluju *srdce*
Nejvíc asi chřestovou polévku, ale v zásadě ho mohu v jakékoli podobě. Přidávám ho do zapékaných brambor (jen se musí dát pozor, aby nebyl moc mokrý - používám ze skleničky), nebo jen tak zapéct se šunkou a sýrem... nebo do míchaných vajíček... lahůdka :)
keigi: Vypadá to tak dobře, že asi zítra prošmejdím krám, nakoupím, uklohním, zbaštím :)
hablina: Tak přesně takovýý recept jsem potřebovala, mého marodícího muže honí už druhý den mlsná a požadavek byl zdravé jídlo obsahující olivový olej.
hablina: Hm, učinila jsem poznatek, že v našem městečku se chřest vyskytuje jen v konzervě *plac*
kaci: Fakt? To je takovej rozdíl? Dyť to musí být jedno, jestli je to ve skle nebo v plechu, ne?
---
kaci.pise.cz
keigi: hablina> U nás je to s čerstvým chřestem stejné, jak jsem zjistil. Je to sezónní zboží. Ale ve sklenicích ho mají, alespoň že tak.
sargo,kaci> Správně, konzervy nebrat. Obzvášť, pokud je na nich napsáno "vyrobeno pro wermacht" apod. *smich*
sargo: Keigi: ty brát. Jistému druhu nadšenců se pak dají se ziskem prodat :D
Kačí: teoreticky asi jo a možná existují i nějaké dobré z konzervy. Po dlouhém experimentování jsem ale zjistila, že nám chutnají jediné a bohužel jsem nenašla na netu obrázek. Je to ale vysoká úzká sklenička s etiketou, na které převažuje bílá... dobrý popis, ne? :D Ale vždycky byly dobré, správné konzistence, bez příchutí a nepoškozené, což se o plechovkách říct nedalo.
kaci: Popis sklinky je na-pros-to vyčerpávající *smich* Myslím, že se v obchodě nemám šanci zmýlit. Dík!
---
kaci.pise.cz
keigi: Tak jsem dnes takovou sklínku přinesl domů ... pravda, trochu mě mathé, že obsah připomíná spíš holandský párky, ale zřejmě nějaká nová odrůda *smich*