Musím se pochlubit ;-), mám mužíčka, co rád vaří, jupííí. Občas v obchodě pořídí nějakou pochutinu, co jsme ještě nikdy neměli, pak najde na Netu nějaký recepis a ukuchtí to. Mňam. Tentokrát přinesl chřest, o kterým jsme toho hodně četli, ale nějak nebyl důvod ho zkoušet. Zaujal nás recept na chřest v kombinaci s kapary, trošku jsme ho upravili a výsledek byl fakt famózní! Akorát jsme naznali, že by se to spíš hodilo na nějaký předkrm než na večeři. Vyzkoušejte :-D
Množství neuvádíme, na to jaksi nehrajeme ;-) chřest olivový olej česnek kapary šťáva z pomeranče sůl a pepř bazalka
Chřest oloupat, odstranit dřevnatou spodní část, povařit pár minut než změkne, obalit chřest v oleji v pekáči, posypat česnekem a kapary, péct cca 10 min (do hněda), nakonec až na talíři polít pomerančovou šťávou a případně posypat bazalkou, k tomu rohlíček, MŇAM!